eSM LOL

League of Legends (Riot Games)

Järjestäjä: Grail Group Oy
● Palkintopotti: 4000 €

 

Ilmoittautuminen League of Legends eSM-karsintoihin on päättynyt ja karsintalohkot julkaistu. Karsintalohkojen pelit pelataan 16.-17.9. ja niitä voit seurata Twitchistä: https://www.twitch.tv/grailquest sekä https://www.twitch.tv/grail_quest.

 

League of Legends (lyhennettynä LoL) on Riot Gamesin julkaisema tietokoneella verkossa pelattava viiden hengen taisteluareenapeli (eng. multiplayer online battle arena) Microsoft Windows ja macOS -käyttöjärjestelmille. Peli julkaistiin vuonna 2009, ja sen suosio on ollut jatkuvassa kasvussa alusta alkaen. Heinäkuuhun 2012 mennessä LoLista oli kasvanut Pohjois-Amerikan ja Euroopan pelatuin peli pelitunneissa mitattuna. Tammikuun 2014 tilastojen mukaan yli 67 miljoonaa ihmistä pelasi LoLia kuukausitasolla, ja jopa 27 miljoonaa ihmistä päivässä. LoL on myös jatkuvasti katselutunneissa mitattuna maailman seuratuin peli Twitch.tv ja Youtube -striimausalustoilla. Syyskussa 2016 Riot Games ilmoitti pelin ylittäneen yli 100 miljoonan aktiivisen pelaajan rajan kuukausitasolla.

LoLilla on hyvin aktiivinen ja laajalle levittäytynyt kilpailusarja. LoLin maailmanmestaruuskilpailuja on järjestetty jo vuodesta 2011, ja vuoden 2016 maailmanmestaruusottelun finaalia katsoi parhaillaan noin 36 miljoonaa katsojaa, joka oli enemmän kuin koripalloliiga NBA:n saman vuoden finaaliottelussa. Maailmalla LoLia pelataan jatkuvasti viidessä eri kilpasarjassa, joita ovat EU LCS (League of Legends eSports league in Europe), NA LCS (League of Legends eSports league in North America), LCK (League of Legends Champions Korea), LPL (League of Legends Pro League in China) ja LMS (League of Legends Master Series in Taiwan, Hong Kong and Macau).

Button/title color
lol