Uutiset

Kuvia vuoden 2017 Grail Questista löytyy Flickr-albumistamme.

Kuva: Eero Heikkilä


Grail Quest 2017 -tapahtuman kävijät on laskettu ja niitä oli seuraavasti:

Ensimmäinen Grail Quest on nyt takana päin! Aiomme kerätä kävijäpalautetta tulevaisuutta varten, jotta voimme kehittää tapahtumaa. Palaute on tässä prosessissa meille todella tärkeää!

Ensimmäisenä lajina nähtiin Rytmipelien finaali. Huikeaa settiä!

Vuoden 2017 eSM-kilpailun kokonaiskilpailun voitti uskomattoman tiukan finaalitaiston jälkeen Santeri "ZoG-" Anttila! Todella paljon onnea ensimmäisen mestaruuden voittamisesta!

Grail Questin ohjelma, sinulle joka suunnittelet asioita etukäteen.

Harvoin koettu Super sound of video games pelimusiikkikonsertti rantautuu Turkuun. Tule kokemaan mahtava musiikkielämys paikan päälle Grail Quest Pelimusiikkifestareille. Konsertti pärähtää käyntiin 19.10. kello 19. Tule ja koe tämä musiikkielämys.

PlayStation 4 -konsolilla kisataan FIFA 18, NHL 18 ja Tekken 7 eSM-mestaruuksista, ja täten PlayStation 4 toimii Grail Questin virallisena turnauskonsolina!

 

Grail Quest järjestää Rocket League 2on2 ja 3on3 –turnaukset konepaikan ostaneille. Mikäli Rocket League kiinnostaa, tule ilmaisemaan mielenkiintosi Grail Questin #rocket-league Discord-kanavalle (https://discord.gg/2ANSfmR). Turnaukset pelataan alustavasti to 19.10. ja pe 20.10.

Suuren suosion maailmalla saavuttaneet zomb... siis pakohuonepelit valtaavat Grail Quest -tapahtuman. Onnistutteko te ratkaisemaan arvoituksen 45 minuutissa? Valitse 3-5 hengen joukkue ja lähde valloittamaan kokemaan tämä ainutkertainen mahdollisuus. Zombeja! Ovella!

Etsimme talkoovoimia Grail Questiin! Jos sinä tai kaverisi tuntee kiinnostusta ja paloa pelialan tapahtumia kohtaan, niin mukaan vaan!

Maanantaina Gatorade Centerillä pidetyssä lehdistötilaisuudessa Hjallis ja Joel Harkimo kertoivat aikeistaan lähteä mukaan esport-liiketoimintaan. Grail Quest pelitapahtumaa järjestävä Grail Group Oy ja Harkimoiden Starsquad Events Oy muodostavat yhteisyrityksen, joka keskittyy puhtaasti esport-suurtapahtumien tuotantoon kotimaassa ja tulevaisuudessa myös ulkomailla.

Viikonlopun teemasana on LoL!

Luvassa yhteensä 20 tuntia lähetystä kahdelta eri kanavalta, Suomen tasokkainta League of Legends -selostusta sekä kovaakin kovempia joukkueita ja otteluita! Seuraa lähetyksiä lauantaina klo 16:50 alkaen:

Virtuaalijääkiekon (NHL) ja virtuaalijalkapallon (FIFA) eSM-pelit vaihtuvat. Aiemmin ilmoitetusta vuoden 17-versiosta luovutaan ja molemmat pelit pelataan uunituoreilla 18-versioilla. Molempien turnausten osalta järjestelyt hoitaa NHLGamer.com

Elisa Viihde tuo kotimaisen ja ulkomaisen sarja ja elokuvasisällön suoraan kotisohvallesi! Voit tallentaa ja katsoa yksittäisiä ohjelmia tai lempisarjojasi missä ja millä tahansa. Lisäksi Elisa Viihteen HD-digiboksin kautta näet yli 30 kanavaa, mm.

 

ED-energiajuomat ovat mukana Grail Questissa ja se tarkoittaa että jokaiselle konepaikkalipun lunastaneelle jaetaan sokeriton ED Lemon Light -juoma! 

Grail Quest on saanut Discord-serverin helpottamaan erityisesti pelaajilta tulevia kysymyksiä. Voit liittyä serverille https://discord.gg/2ANSfmR. Tervetuloa mukaan!

Grail Questissa on striimiboksi, johon tulee joukko striimaajia. Julkistuksen yhteydessä voimme varmistaa seuraavat tubettajat: Eetu eli eedspeaks, Nina eli Ink Owl ja Joona eli Zone VD! Tervetuloa tapahtumaan kaikille!
 

Grail Quest 2017 on saanut päivitettyä uuden sivustonsa. Sivusto on selkeämpi kuin vanha ja palvelee myös yleisöä paremmin. Luonnollisesti otamme vastaan kaikenlaista palautetta sivustosta ja sen toimivuudesta.

Ainutlaatuinen pelitapahtuma Grail Quest yhdistää ennennäkemättömällä tavalla urheilupyhätön, peliyhteisön ja korkean tason peliturnaukset saman katon alle! Grail Quest tuo pelaamisen monet ulottuvuudet yhteen suuren pelifestivaaliin. Jokainen pääsee kokemaan koko pelaamisen kirjon yhden tapahtuman aikana. Vastaavaa tapahtumaa ei ole järjestetty Gatorade Centerin kaltaisessa paikassa aiemmin, eikä Turun alueella ole järjestetty isoja laneja yli vuosikymmeneen.
SEUL ja eSM-kilpailut Suomen elektronisen urheilun liitto, SEUL ry, toimeenpanee elektronisen urheilun suomenmestaruuskilpailut eri peleissä. ESM pyrkii nostamaan esiin suosituimpien kilpailullisten videopelien taitavimpia yksilöitä ja joukkueita kansallisella tasolla. SEUL voi lähettää avoimien eSM-kilpailujen voittajia kilpailemaan Suomen maajoukkueessa IeSF:n elektronisen urheilun MM-kilpailuihin vuosittain. Grail Quest -tapahtumassa järjestetään eSM-kilpailut yhteensä kuudesta pelistä. Kaikki turnaukset järjestetään yhteistyössä parhaiden kotimaisten turnausjärjestäjien kanssa. Kokonaispalkintopotti kaikkien eSM-lajien kesken on yli 12800 €.
Turku Fanatic on yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista vuosittaisista miniatyyripeliturnauksista. Fanatic kerää tavallisesti satapäisen osallistujajoukon saman katon alle nauttimaan eri miniatyyripeleistä. Viime vuosina peleiksi ovat vakiintuneet Warmachine/Hordes, Warhammer 40 000 ja Fantasy Battles (9th Age), mutta myös pienempiä pelejä on nähty osana tapahtumaa. Nyt Fanatic on osa Grail Quest pelifestareita.
Grail Quest on pelitapahtumien moniottelija, ei vain pelkät lanit tai eSM-kisat, vaan pelaamisen festarit ja paljon muuta. Turussa ei ole järjestetty kunnon LANeja tai muitakaan isompia pelialan tapahtumia yli kymmeneen vuoteen, mutta nyt on aika korjata tämä epäkohta ja repäistä kunnolla.