Fanatic pelitapahtuma

 

Turku Fanatic on yksi Suomen perinteikkäimmistä ja suurimmista vuosittaisista miniatyyripeliturnauksista. Fanatic kerää tavallisesti satapäisen osallistujajoukon saman katon alle nauttimaan eri miniatyyripeleistä. Viime vuosina peleiksi ovat vakiintuneet Warmachine/Hordes, Warhammer 40 000 ja Fantasy Battles (9th Age), mutta myös pienempiä pelejä on nähty osana tapahtumaa. Nyt Fanatic on osa Grail Quest pelifestareita.

Mitä on luvassa?

Syksyisin järjestettävä varsinainen Turku Fanatic on muodostunut jo legendaksi Suomen miniatyyripiireissä. Tänä syksynä Fanatic nostetaan aivan uudelle tasolle, osaksi Grail Questiä. Tarjolla on turnauslajien lisäksi pelidemoja useasta miniatyyri, joita kuka tahansa pääsee kokeilemaan.

Perjantaina

  • Magic The Gathering - Friday Night Magic keräilykorttipeliturnaus

Perjantai ilta on Magiaa täynnä. Turun Fantasiapelit lainaa meille Friday Night Magic:insä ja me suurennamme sen entisestään. Pelit alkavat ilta kuudelta ja jatkuvat puoleenyöhön. Tarjolla on useampaa formaattia, mm. Booster draftia ja Modernia. Joten tuunaa nyt dekkisi ja tule mukaan Mega FMN:ään!

Lauantaina

  • Warhammer 40.000 miniatyyripeliturnaus
  • Warmachine & Hordes miniatyyripeliturnaus
  • 9th Age miniatyyripeliturnaus
  • Guild Ball miniatyyripeliturnaus
  • Game of Thrones keräilykorttipeliturnaus

Miniatyyripelien aikataulu sekä ohjeet osallistumisesta luvassa myöhemmin täällä ja turnausten osalta Sotavasara -keskusteluportaalissa.

Mitä miniatyyripelaaminen on?

Miniatyyripelaaminen on kokonaisvaltainen lautapeliharrastus, jossa itse pelaamisen lisäksi liittyy lisäksi miniatyyrien maalaamista, kokoamista ja rakentamista. Miniatyyripelejä löytyy fantasia-, sci-fi- ja historiallisilla teemoilla, aina jalkapallosta sotataistelujen mallinnukseen.

Pienoismallit myydään maalaamattomina ja tavallisesti osissa. Maalaaminen sekä kokoaminen on monien pelaajien mielestä eräs harrastuksen mielenkiintoisimpia puolia, jossa pelaajan taiteelliset lahjat tulevat esiin.

Minityyripelaaminen on loistava harrastus aivan kenelle tahansa ja sillä on vakaa harrastajakunta. Miniatyyripeliharrastuksesta lisää tietoa sekä harrastusmahdollisuuksia löytyy täältä.

Maalausta

Warhammer 40.000

Warhammer 40.000  on britannialaisen Games Workshopin julkaisema science fiction -teemainen miniatyyripeli. Warhammer 40.000 sijoittuu tarinallisesti kaukaisen tulevaisuuden synkkään maailmaan. Sen universumi on kattavasti dokumentoitu sääntökirjojen ja tarinaan liittyvien romaanien kautta. Sääntökirjat ja monet romaanit ovat kirjoitettu ihmisten näkökulmasta, vaikka pelissä on useita muitakin rotuja kuten väkivaltaisia avaruusörkkejä ja kaiken tieltään syöviä Tyranideja.

Peli käydään tavallisesti kahden pelaajan välillä, jotka kumpikin komentavat omaa armeijaansa pelikentällä. Peli vaatii pelaajaltaan onnistunutta taktiikkaa ja noppaonnea.

40k

Warmachine/Hordes

Warmachine/Hordes on Privateer Pressin tekemä steampunk-teemainen miniatyyripeli

Peliä pelataan metallisilla ja muovisilla miniatyyreillä. Pelissä ohjataan sotilashahmoja Iron Kingdoms -fantasiamaailmassa. Taistelut käydään kilpailevien valtakuntien välillä. Kunkin joukon johdossa toimii Warcaster, soturivelho, joka ohjastaa höyryllä toimivia robotteja, ns. Warjackejä. Joukot koostuvat ihmisistä ja erilaisista fantasiakansoista.

warmachine

The 9th Age

The 9th Age on fantasiamaailmaan sijoittuva pelaajayhteisön tuottama maksuton sääntösysteemi Warhammer Fantasy Battle (Games Workshop) pelin pohjalta. The 9th Age sai alkunsa kun pelaajat eivät olleet tyytyväisiä vanhan pelin tuomiin uusiin sääntöihin.

Pelissä pelataan rotuja jotka ovat mukana edellisiä pelejä vahvemmin perinteisessä fantasia-maailmassa, kuten kääpiöitä, haltioita ja epäkuolleita.

9th

Guild Ball

Guild Ball on Steamforged Gamesin luoma miniatyyreillä pelattava fantasia-jalkapallopeli. Siinä eri killat, kuten alkemistit ja metsästäjät, ottavat mittaa toisistaan. Guild Ball on suhteellisen uusi tuttavuus miniatyyrimaailmassa, mutta se on saanut hyvän vastaanoton ja eri peliporukat ovat ottaneet sen omakseen.

guild ball

Game of Thrones

Game of Thrones -korttipeli on Fantasy Flight Gamesin luoma keräilykorttipeli jossa pelaaja johtaa yhtä Westerosin mahtisuvuista. Hänen tarkoituksensa on saada itselleen rautavaltaistuin ja Westerosin hallitsijan titteli. Tämä tehdään luonnollisesti sotimalla muita pelaajia vastaan.

agoth

 

Magic The Gathering - Friday Night Magic

Magic The Gathering on maailman ensimmäinen keräilykorttipeli. Peli aloitti kokonaan uuden keräilykorttipelien genren. Nykyään pelaajia arvioidaan olevan maailmanlaajuisesti noin kaksitoista miljoonaa.

Peli sijoittuu fantasiamaailmaan. Korttipeleille ominaisesti peliin sisältyy satunnaiselementti. Erilaisia kortteja on yli kymmenen tuhatta ja uusia tulee noin 600 vuodessa. Ne näyttävät monin tavoin tavallisilta pelikorteilta, mutta niihin on painettu lukuisia hyvin monimutkaisiakin sääntöjä, joiden yhteisvaikutukset pelin huomattavan pitkien perussääntöjen kanssa ovat joskus kokeneellekin pelaajalle arvaamattomia.

mtg